torstai 21. tammikuuta 2010

"Välineurheilua" kodinhoidossa...

Mie tunnustan. Olen melkoinen välineurheilija, mitä tulee esim siivoukseen.
Hyvillä, kauniilla välineillä ja hyvän tuoksuisilla aineilla on kivempi siivota.
Tän hetken suosikkeja ovat
Sinin monitoimimoppi, kuivauslasta samaan varteen ja kuurausharja samoin samaan varteen. Näillä välineillä koko koti pysyy puhtaana.
Siivousvälinekorista löytyy tällä hetkellä aineina Mummit, eli Mummi ja minä-sarjan pesuaineet, polkkakarkki-pyykinpesuaine, eukalyptus-siivoussuihke ja mansikka-marenki-tiskiaine. Lisäksi siellä on ikuinen ystäväni, ei niinkään hyvän tuoksuinen mutta toimiva Tolun ikkunapesuaine ja Tolu-suihke tiukimpiin likoihin ja mm. keittiön roskakaapin siivoukseen. Tolun tuoksu on tuttu lapsuudesta ja luulen etten osaa siitä lopuakaan.

Imuririntamalla vanhan Melissan rinnalle ja lähes ohikin on kätevyydessään karannut toissa joulun unelmalahja, rattailla kotiin kannettu Ergorapido-varsi-imuri. Harvoin jaksan Melissaa nostella kaapista, mutta Ergorapidolla meillä imuroi mielellään koko sakki.

Keittiön uusin suosikki on tämä kaksikko, eli keraamisen lieden puhdistussieni ja Ricen kukan muotoiset pesusienet. Kukkasieniä käytän lähes kaikkeen puhdistukseen ja ne toimivat silmän ilonakin.

Aloitin joulun alla Flyladyn, eli jenkkiläisen "siivousohjelman" seuraamisen ja yhtenä sen vinkeistä oli altaan puhdistaminen ja puhtaana pitäminen. Voi kyllä sanoa, että kun teki sen altaan puhdistuksen kaikkine kloori-liotteluineen kerran ei ole tehnyt mieli sotkea allasta sen jälkeen. Ja hienosti on pysynyt allas siistinä, illalla laitan viimeisetkin astiat koneeseen / pesen käsin ja kiillottelen altaan.

Arjen luksusta. Sitä nuo minulle edustavat.

Ei kommentteja: